به گزارش مشرق، هفته گذشته انفجاری در ضاحیه بیروت، در جنوب لبنان رخ داد که در نوع خود بی نظیر بود. این انفجار اگر چه کشته ای در بر نداشت اما 51 نفر را زخمی کرد و بازتاب آن چنان گسترده بود که نگرانی ها را از لبنان مجددا افزایش یافت. تا کنون هیچ جریانی مسئولیت این حادثه را به عهده نگرفته، این مساله سبب شده است تا شبهاتی نسبت به نقش اسرائیل در انجام این حادثه ایجاد شود. اما اسرائیل نیز تا کنون اظهار نظری در این رابطه نکرده است. فارغ از این که آیا این سکوت می تواند به نوعی بازگوکننده دخالت این رژیم در این حادثه باشد، اظهارات اخیر اسرائیلی ها مبنی بر این که لبنان دچار آن چه آنها نزاع شیعه – سنی نامیده اند نیز بر ابهامات موجود در برابر اسرائیل افزوده است. انفجار خودروی بمب گذاری شده نه عامل انتحاری که عموما توسط جریان های سلفی رقم می خورد اگر چه نمی توان در برابر آن حکم صادر کرد اما در عین حال این را نیز نمی توان اذعان کرد که چنین حادثه ای صددرصد کار جریان های افراطی از نوع القاعده است.
روزنامه الحیات، چاپ لبنان در یادداشتی به این موضوع پرداخته و می نویسد: وقتی اسرائیل درباره انفجار رخ داده در ضاحیه جنوبی اظهار نظر می کند و می گوید که این نشان از بروز آن چه این رژیم نزاع «شیعه – سنی» نامیده، است، شبهاتی را نسبت به نیات این رژیم در ایجاد فتنه مذهبی در لبنان به وجود می آورد. این شبهه زمانی افزایش می یابد که اسرائیلی ها علنا نگرانی خود را از فروپاشی نظام پادشاهی اردن بیان می کنند و دائما می گویند که ممکن است منطقه به سناریوهای انفجارهای وحشتناک مذهبی برسد. به عبارت دیگر اسرائیل چندان بدش نمی آید که قبل از اردن لبنان، دشمن دیرینه اش دچار حریق طایفه ای شود تا این آتش حداقل دیرتر به دامن دوست دیرینه منطقه ای اش بیفتد. آیا می توان تصور کرد که اسرائیل از انفجارهای جنوب لبنان بری باشد در حالی که نسبت به سینا و اردن نگران است و جولان را از دست رفته می بیند؟
به گزارش دیپلماسی ایرانی، نویسنده این یادداشت در ادامه می نویسد: اسرائیل در حال حاضر از بابت مرزهایش احساس آسودگی می کند، چرا که به روشنی می بیند که جنگی با اسلام گرایانی که بعد از بهار عربی به قدرت رسیدند، آغاز شده و این خطر را جریان های سیاسی داخلی آن کشورها از مرزهایش دور می کنند. اما آیا ممکن است اسرائیل حزب الله را به جنگ سوریه بکشاند تا بعد از آن دسیسه ای بچیند و ضمن مشتعل کردن فتنه طایفه ای در لبنان به بهانه جنگیدن حزب الله با تکفیری ها و القاعده در سوریه، گناه آن را به گردن حزب الله بیندازد؟ به ویژه که با این کار می تواند موازنه ای که در حال حاضر به سود بشار اسد در سوریه در جریان است را بهم هم بزند و خود گوشه ای بنشیند و تنها نظاره گر آتشی که برپا کرده، باشد؟ آیا می توان تصور کرد که اسرائیل بعد از آن که از تشکیل دو کشور فلسطینی و اسرائیلی، نه در سرزمین های مشروع فلسطینی بلکه در کشور اردن ناامید شد، اکنون به فکر طرح ریزی توطئه ای اسرارآمیز برای به آتش کشیدن منطقه است؟ چه چیزی باعث می شود که به ظاهر «اخلاق» را بر خلاف مواضع ضد اخلاقی اش حفظ کند و خود را به معاهده کمپ دیوید متعهد نشان دهد، در حالی که به روشنی می بیند که ارتش مصر نمی تواند از پس جریان های تندروی جهادی تبه کار در سینا برآید؟
در ادامه این یادداشت آمده است: جنایت انفجار در ضاحیه جنوبی در بیروت سوال های بسیاری را به وجود آورده است، شاید این انفجار نشان داد که سوال های بی پاسخ بسیاری وجود دارد و خلاء های قدرت منطقه ای بیشماری به وجود آمده است اما در خفا شاید بتوان گفت که این حقیقت را نیز فاش کرده است که تبانی ای میان غرب و اسرائیل برای ایجاد زلزله ای مهیب در منطقه وجود دارد. به خصوص که کش مکش های شدیدی میان مدعیان بهار عربی در میدان های مختلف جهان عرب در جریان است. اگر عده ای معتقدند که چون حزب الله در جنگ جاری در سوریه با تکفیری ها و باندهای تبه کار افراطی دست داشته تاوان آن را در ضاحیه می پردازد، آن گاه باید اعتراف کنیم که همه لبنانی ها به سمت آینده ای مجهول در حرکتند. تنها چیزی که همه جریان های سیاسی به آن معترفند این است که نباید اجازه دهند مناطق لبنانی در معرض موشک های گراد و ماشین های بمب گذاری شده قرار بگیرند، بنابراین این وحدت نظر باید جریان های سیاسی را نیز مجاب کند که کلید خروج از این بحران تنها در دست حزب اللهی است که قدرت سیاسی و نظامی برتر در لبنان را دارد و بدون مجامله و حرف و حدیث و گرو کشی ای بی سرو صدا به جنگ القاعده و افراط رفته است.
در پایان این یادداشت آمده است: بعد از هشدارها و اخطارهای بسیاری که بر سر خلاء سیاسی جاری در کشور داده شد و نعره های بسیاری که بر سر کابوس فروپاشی امنیتی در لبنان مطرح است اکنون این انفجار خونین در ضاحیه جنوبی زنگ خطر را به صدا در آورده که آقایان به هوش باشد خطر روز به روز بیشتر به مرزهای لبنان نزدیک می شود و شما باید فورا به گفت وگو با حزب الله بنشینید تا بحران از کشور دور شود. در غیر این صورت معلوم نیست که نتیجه این درگیری ها به کجا خواهد انجامید.